Szereti David Guettát, a felesége főztjét, nem tenné fizetőssé a parkolást, de felújítaná az SZTK-t Gajda Péter

Desktop
Gajda Péter
Hat polgármesterjelölt közül választhatunk október 12-én Kispesten. Mind a hatukat szeretnénk bemutatni az ittlakunk.hu oldalán, ezért mindegyiküknek föltettünk kilenc kérdést. Válaszaikat szerkesztés nélkül közöljük. Gajda Péter a baloldali összefogás jelöltjeként indul a nagy megmérettetésen.

1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért?

Sok olyan hely van, amit nagyon szeretek Kispesten. Főleg azok a közterek, amiket 2006 óta felújítottunk, átalakítottunk, a Kós téren keresztül az Ötvenhatosok terén át egészen a Városház térig. Talán a Kós tér a kedvencem, mert itt ismertem meg a feleségemet és itt tudtam meg 12 éve, hogy első gyermekünk Gergő megérkezik hozzánk.

2. Melyik az a három dolog a kerültben, amin semmiképpen nem változtatna?

Továbbra sem vezetünk be bölcsődei térítési díjat, továbbra sem lesznek Kispesten fizetős parkolók és nem változtatnék azon sem, hogy a kispestiek ingyen használhassák a kerület sporttelepét a KAC pályát.

3. Melyik az a három dolog, amin mindenképpen változtatna?

Ha rajtam múlna visszaadnám az önkormányzatoknak az okmányirodai szolgáltatást, mert szemmel láthatólag azóta sok a gond, mióta az állam átvette. Ugyan ez a helyzet az általános iskolákkal is. Teljesen feleslegesen költ az állam milliárdokat a járási hivatalokra és a tankerületekre. Amin még mindenképpen változtatnék az az egészségügyi intézetünk épülete. Régóta tervezzük, és ha erre lehetőséget kapok, ez lesz az első, amihez nekifogunk: átépítjük a fogadószintet, hogy gyorsabban és kulturáltabban tudjuk azokat szolgálni, akik felkeresik a volt SZTK-t.

4. Hol lakik? Mit szeret lakóhelyében - és mit nem?

Kispest hagyományos részén lakunk feleségemmel és két gyermekemmel, legjobban pedig a szomszédainkat szeretem. Néha az az érzése az embernek, mintha egy kis faluban élnénk. Mindenki ismer mindenkit, tudunk egymás gondjairól, örömeiről.

5. Melyik az utolsó könyv, amit olvasott?

Dan Brown – Inferno

6. Melyik a kedvenc zenéje, étele, filmje?

Zene: David Guettától, a Depeche Mode-ig sokminden belefér.
Étel: minden, amit a feleségem főz.
Film: Harold Ramis: Groundhog Day, (Idétlen időkig) (ez ugyan egy vígjáték, de mégis sok komoly és mély filozófiai mondanivalóval... :)

7. Milyen háziállata van?

Egy macskánk és egy törpenyulunk van, mindegyik a gyerekek kedvence. A macskát befogadtuk, mert valaki kidobta kiscica korában az út szélére, a nyuszit pedig a lányom kapta Húsvétra. Azóta is nagy szeretettel gondozza.

8. Melyek azok a tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik a polgármesteri szerepre?

Erre nem nekem kell válaszolnom, nem tisztem az önfényezés. Bízom benne, hogy az 1990 óta a helyi politikában eltöltött évek és a munkám alapján jól meg tudnak ítélni a kispestiek. Egyébként azt gondolom, hogy az a tapasztalat, amit az önkormányzati ranglétra végigjárásával megszereztem 90 óta a "mezei" képviselőségtől a bizottsági elnöki feladatokon keresztül az alpolgármesterségen át egészen a 2006-os polgármesterré választásomig, segít abban, hogy jól ismerjem a kerület gondjait és válaszokat is találjak azokra.

9. A polgármesteri programját hol olvashatják el a választók?

http://gajdapeter.hu/index.php?page=polgarmesteri_program

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek