Lelkes állatvédő, a Tanúval lazít, több figyelmet fordítana az utakra, járdákra Dódity Gabriella

Desktop
Dódity Gabriella
Hat polgármesterjelölt közül választhatunk október 12-én Kispesten. Mind a hatukat szeretnénk bemutatni, ezért mindegyiküknek föltettünk kilenc kérdést. Válaszaikat szerkesztés nélkül, a cikkeket a visszaküldés sorrendjében közöljük. Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a választásokon.

1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért?

Egyik kedvenc helyem az otthonunkhoz nagyon közel található Templom tér. Szeretem ezt a barátságos, hangulatos, templomokkal körülölelt kis parkot, amely lakótelepi és családi házakkal egyaránt határos; jól tükrözi Kispest sokszínűségét. Megnyugtató a szökőkút mellett megpihenni egy-egy nyári este, munka után.

2. Melyik az a három dolog a kerültben, amin semmiképpen nem változtatna?

Nem vezetnék be ingatlan-és ebadót, nem tenném fizetőssé a bölcsődét, és nem vezetnék be fizetős parkolást sehol sem.

3. Melyik az a három dolog, amin mindenképpen változtatna?

Sokkal több figyelmet szentelnék a városüzemeltetésre; az utak és járdák állapotára folyamatosan ügyelnék. Hangsúlyosabban foglalkoznék a közbiztonsággal; több rendőrjárőrt és hatékony, jól működő térfigyelő kamerarendszert szeretnék Kispest utcáin. Többet foglalkoznék az egészségügyi ellátással; nagyobb önkormányzati támogatással fejleszteném az eszközparkot, és amennyire csak lehet, rövidíteném az előjegyzési és várakozási időt.

4. Hol lakik? Mit szeret lakóhelyében – és mit nem?

Kispest kertvárosában, Öreg-Kispesten élünk vőlegényemmel. Szeretem a városrész hangulatát, és azt, hogy mivel itt nőttem fel, szinte minden „kő” emlékeket rejt számomra. Szeretem azt is, hogy a legtöbb szomszédunkat gyerekkorom óta ismerem, figyelünk egymásra, és ez a mai rohanó világunkban hatalmas érték.

5. Melyik az utolsó könyv, amit olvasott?

Márai Sándor: Az igazi

6. Melyik a kedvenc zenéje, étele, filmje?

A zene terén igazi mindenevő vagyok. Éveken át tanultam zenélni, zongorázni, ezért a klasszikus zenét is nagyon szeretem, de hangulat függvényében szívesen hallgatok könnyedebb popzenét vagy akár rockot is. Kedvenc ételem a tyúkhúsleves sok zöldséggel. Bacsó Péter A Tanú című filmje örök klasszikus nálam.  

7. Milyen háziállata van?

Lelkes állatvédő vagyok, több kidobott, elkobzott állat is lakott már átmenetileg nálunk. Jelenleg két kutyánk van, mindkettőt én magam mentettem, és nálunk maradtak. A legidősebb kutyánktól sajnos pár hónappal ezelőtt el kellett búcsúznunk. Három befogadott cica is lakik nálunk. Ha tehetném, mindenféle állatot tartanék.

8. Melyek azok a tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik a polgármesteri szerepre?

Az elmúlt négy évben Budapest főpolgármester-helyettese mellett dolgoztam főtanácsadóként, ahol sokat tanultam a főváros működéséről. Az ott szerzett tapasztalataimat úgy érzem, a legjobb tudásom szerint tudnám hasznosítani a kerület élén is.

9. A polgármesteri programját hol olvashatják el a választók?

Polgármesteri programomat az alábbi linkre kattintva olvashatják el az érdeklődők: http://doditygabriella.hu/polgarmesteriprogram/

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek