Sorozatlövő fegyvereket és robbanóanyagot foglalt le a TEK. Az elkövetők szélsőséges eszméket vallanak

Desktop
illusztráció

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a TEK terrorellenes akciósorozatában a hétvégén két helyszínen. A közleményük szerint, az általuk kiemelten védett személyek biztonsága érdekében végzett intézkedések során hat embert vettek őrizetbe - a terrorellenes akciósorozat végéig egyúttal megerősítik a védett személyek biztosítását.

Hajdu János, a TEK főigazgatója szerint pénteken egy gépkocsiban két embert fogtak el, akiknek kocsijából sorozatlövőt, éles lőszereket, tárakat, hangtompítókat találtak. A másik akció szombaton volt (ennek nemzetközi szálai is vannak), ebben négy embert fogtak el egy Budapest felé közlekedő autóban, a főváros határában. A TEK kapott egy fülest, hogy a kocsiban robbanóanyag lehet, és valóban volt is.

Később egy házkutatás során egy bombalaboratóriumot is felfedezett, itt robbanóanyagot, csőbombákat és bombák készítéséhez használt eszközöket találtak. Köztük volt egy indítószerkezet, ami akár egy indítómellény része is lehet. Hajdu azt mondta, kezdetleges, házi szerkezeteket kell elképzelni. Találtak egy poroltót is, ami robbanószerrel volt megtöltve. A főigazgató szerint elképzelhető, hogy megrendelésre gyártották a bombákat, de mivel szélsőséges eszméik miatt kerültek a TEK látókörébe ezek az emberek, az is lehet, hogy ők maguk akarták használni.

"Vannak elképzeléseink, hogy mire kellhetett a robbanóanyag, de egyelőre nem árulhatok el többet" - mondta Hajdu, aki az elfogottak állampolgárságát sem árulta el, ahogy azt sem, hogy a két esetnek köze lehetett-e egymáshoz.

Az egyik eset Budán lehetett, ugyanis az Origo azt írta, hogy a TEK konvoját többen is a Szentendrei úton látták a páncélos csapatszállítóikkal együtt Budapestről kifelé haladni vasárnap éjjel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek