Életfogytiglanit kér az ügyészség az Attila utcai gyilkosra

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)
(forrás: police.hu)
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel ölte meg idős áldozatát a kispesti támadó.

Korábbi cikkek a témában:

A vádlott egy másik ügy miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetéséből 2013. december 10-én szabadult. Szabadulását követően megélhetési és lakhatási nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy újabb bűncselekmény elkövetése révén próbál pénzhez jutni. Tudomására jutott, hogy egy Attila utca házban egyedül él egy idős nő, akinek feltehetőleg van félretett pénze és ékszerei, ezért a férfi a vád szerint úgy döntött, hogy ebbe a házba fog betörni.

2013 karácsonya előtt 1-2 nappal az esti órákban a kiszemelt házhoz ment, amelynek a kertkapuja kulccsal zárva volt. A vádlott a zárbetétet egy fogóval eltörte, így jutott be a belső udvarra. A bejárati ajtó itt már nyitva volt, ezen keresztül a vádlott bement a házba, majd abba a szobába, ahol a 79 éves néni tartózkodott.

A vádlott megragadta az idős asszonyt, először puszta kézzel, majd a lakásban talált eszközökkel többször megütötte a fejét. A súlyos bántalmazás következtében a sértett elesett, a vádlott a lábait megkötözte, majd ezután átkutatta a lakást, végül a talált készpénzzel elhagyta a házat. Az idős asszony a támadást követően rövid időn belül a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza – írta közleményében a Főváros Főügyészség.

Az ügy másik gyanúsítottjával szemben az ügyészség a nyomozást – mivel nem volt bizonyítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el – megszüntette.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek