E-számlát küldtek a Telenor nevében? Vigyázz, átverés lehet!

Desktop
a kép illusztráció

Új, számlabekérős csalás terjed az interneten.

 

A Telenor nevében küldött hamis levelek nagyon hasonlítanak egy valódi hivatalos levélre. A csalók ráadásul olyan áloldalt is felhúztak az álszámlabekérők mögé, ami még a szakembereket is képes megtéveszteni. A csalók arra is figyeltek, hogy a Telenor hivatalos e-szamla.hu-ja is megjelenjen az e-mailben - írja a Pénzcentrum.

A Telenor arra figyelmeztet, hogy ők csak az e-szamla@telenor.hu címről és a +36-20-202-0043-as számról küldenek számlalevelet, tartozásról szóló e-mailt vagy SMS-t!

Ha valaki bedőlt a csalók által küldött üzenetnek, akkor nagy bajban van, ugyanis az állevélben található link mögé egy tökéletesen megszerkesztett áloldalt is felhúztak a csalók.

Aki rákattintott, mindenképp zárja be és ne lépjen be a fiókjába - javasolják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek