Kispesti drogdílerek ellen emelt vádat az ügyészség

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: police.hu)
(fotó: police.hu)

Hét Kispesten tevékenykedő kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A terjesztői piramis csúcsán egy 43 éves férfi állt, aki 2016 áprilisától kezdődően az elfogásáig egy kispesti lakásban viszonteladói tételekben adott el kábítószert a vele egykorú társának. A társa a kábítószert a vele kapcsolatban álló újabb kábítószer-kereskedőnek adta tovább. A láncban a harmadik férfi az átvett kábítószert szintén egy XIX. kerületi lakásban értékesítette vásárlóinak további két vádlott közvetítésével, akik a fogyasztókkal tartották a kapcsolatot, és hetente jártak az áruért – írta közleményében a főügyészség.

A rendőrség, miután felderítette a piramis csúcsán álló vádlott beszerzési forrásait is, összehangolt akció keretében elfogta a dílereket, akiknél kábítószeren kívül anabolikus szteroidokat, valamint engedély nélküli potencianövelő gyógyszereket is találtak.

A vádban még közokirat-hamisítás is szerepel. Az egyik kereskedő ugyanis az illegális jövedelméből gépkocsit vásárolt, és azért, hogy a vételár tényleges forrását leplezze, megkért egy nyolcadik férfit, hogy színleg írassa a nevére az autót.

A Fővárosi Főügyészség a férfiak ellen kábítószer-kereskedelem bűntette, egészségügyi termék meghamisításának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A kábítószer-kereskedelem bűntettét a törvény alapesetben nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel, két vádlottat érintően a jelentős mennyiségű kábítószerre figyelemmel húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti – írta a főügyészség.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek