Megint csalók élnek vissza a posta nevével: értékes nyereményt ígérnek

Desktop

Újra felbukkantak a netes csalók: a Magyar Posta nevét felhasználva próbálják átverni az embereket.

A Magyar Posta nevét felhasználva értékes nyereményeket ígérnek a csalók személyes adatokért cserébe:

"Értékes nyereményeket, számos esetben mobiltelefont ígérnek nem létező nyereményjátékra hivatkozva ismeretlenek a Magyar Posta nevében. Az utóbbi hetekben azonban gyakori az is, hogy csomag érkezését jelzik és annak árát kérik. 

Az elkövetők számos módon: e-mailben, böngészés közben felugró ablakban vagy SMS-ben kérik el ügyfeleink személyes adatait, bankkártyaszámot, esetleg PIN-kódot vagy egyszerűen pénzt, az értesítésben pedig a Magyar Posta logóját és arculati elemeit használják, ezzel megtévesztve az ügyfeleket. Idén egyre gyakoribbá váltak az adathalász támadások, nemcsak a Magyar Postát, hanem más cégeket érintően is. 

Kérjük, legyenek körültekintőek! Az adathalász támadások jórészét kis odafigyeléssel fel lehet ismerni. Gyanakvásra adhat okot már az is, ha olyan nyereményjátékról kap értesítést, amely ismeretlen Önnek, ha bizonytalan, akkor érdemes ellenőrizni a Posta honlapján, ahol minden akciót közzéteszünk.

Gyakori, hogy magyartalan vagy nyelvtanilag helytelen a megfogalmazás, előfordul, hogy hiányoznak az ékezetek a megérkező e-mailekben, SMS-ekben. 

Fontos tudni, hogy a Magyar Posta sem telefonon, sem sms-ben, sem emailben nem kér be érzékeny személyes adatokat, böngészés közben felugró ablakokban nem hirdet, valamint a Magyar Posta által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, amelyben leírjuk, hogy a nyerteseket milyen módon értesítjük. Ha a szabályzattól eltérő üzenetet kap, gyanakodjon, és javasoljuk, hogy zárja be azt az ablakot" - figyelmeztet a posta közleményében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek