Adventi adománygyűjtés

Desktop
Élőképpel, az 1353-as telefonszám megformálásával indította el országos adventi adománygyűjtését a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap Budapesten.

A segíteni szándékozók az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatják az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú családokat december 31-éig – fogalmazott Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója vasárnap a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón a Művészetek Palotájában.
 
Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott az E.On Hungária Zrt. 15 millió forintos támogatással, a Tesco pedig idén is a pénztárainál elhelyezett 200 forintos adománykártyákkal segíti a szervezet munkáját.

Advent első vasárnapján világszerte meggyújtják az első gyertyákat a keresztény templomokban és otthonokban. A segélyszervezet adventi koszorúján az első láng azokat a rászoruló családokat jelképezi, akiknek sokszor nincs mit enniük, fáznak, mert otthontalanok, nincs hová fordulniuk és nem látnak esélyt a méltó életre - fogalmazott Lévai Anikó jószolgálati nagykövet. A második láng azokat a segélyszervezeteket és segítő embereket szimbolizálja, akik igyekeznek meghallgatni a kérő szót, észrevenni a szükséget és enyhíteni azt. Szükség van azonban a harmadik lángra is, mely a támogatókat jelképezi, emberek tízezreit, vállalatokat és civileket, akik csatlakoznak az adománygyűjtéshez. Hogy a negyedik gyertya kié, azt mindenkinek hite és meggyőződése szerint kell megfogalmaznia, de ha „gondviselésnek nevezzük, biztosan nem tévedünk nagyot” – hangsúlyozta Lévai Anikó.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek