Bírság jár a lépcsőházba kipakolt holmikért

Desktop

Több 10 ezer forint bírság is járhat egy lépcsőházba kitett muskátliért. A büntetést a tűzoltóság szabhatja ki. Cserepes virágokat, bútorokat, vagy egyéb tárgyakat ugyanis csak a hatóság engedélyével lehet a társasházak folyosóin tárolni. Ezek ugyanis akadályozhatják a menekülési útvonalat tűz esetén.

Az utóbbi időben többször szóltak a hírek arról, hogy vagy bent égtek az épületben vagy az emeletről ugrottak ki az emberek pont azért, mert nem tudtak menekülni. A szakemberek szerint a tűzeseteknél a folyosóra kitett bicikli, kétajtós szekrény vagy virág életveszélyes lehet. A lépcsőházban ezért csak a tűzoltóság engedélyével lehet például bútorokat vagy növényeket tárolni.

A tűzoltóság szúrópróbaszerűen ellenőrzi a társasházakat. Ha pedig szabálytalanságot tapasztalnak, akkor büntetnek. A bírság néhány 1000 forinttól akár 60 ezer forintig is terjedhet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek