Leveseztünk, szülinapoztunk – a Wekerlei Zöldségkommandó egy éve

Oszd meg másokkal!

Jól esik a leves
Jól esik a leves

December 3-án volt egy éve, hogy a Wekerlei Zöldségkommandó elkezdte tevékenységét a kispesti Wekerletelepen. A sok kicsi sokra megy és a helyiek a helyiekért elv alapján zöldség gyümölcs adományok gyűjtését. Hétről-hétre öt kispesti családot támogatnak megbízhatóan. Ezt megünnepelni hívta adományozóit, segítőit, szimpatizánsait, de mindenkit, aki fontosnak gondolja, azt, amit hétről hétre tesznek, a wekerlei kispiacra a Wekerlei Zöldségkommandó. Remek hangulatban, sok beszélgetéssel, finom levessel ünnepeltek és persze gyűjtöttek is. Az ünnepi hangulatnak köszönhetően a szokásos családokon túl múlt héten tudtak más helyekre is adomány szállítani. A születésnapnak megfelelően jó kis zene és Kicsi Vú az öt elem konyha jeles ismerőjének tartalmas, melengető vörös lencselevese feledtette a jelenlévőkkel a hideget. http://5elemkonyha.hu/

Az elmúlt egy év a Wekerlei Zöldségkommandó több önkéntesének is, bár már rendelkeztek valamilyen tapasztalattal szociális munkában, szemfelnyitás volt. A saját lakóhelyükön szembesültek a szegénység megdöbbentő mélységeivel. A sokszor láthatatlan szegénységével. Láthatatlan, mert, ha nem tévedünk be éppen arra az udvarra, ha nem ismerünk személyesen ilyen családot, akkor elképzelni sem tudjuk. Elképzelni sem tudjuk, hogy akár állandó munkahellyel rendelkező emberek nem tudnak hónap végén mi tenni az asztalra. Elképzelhetetlen, hogy gyerekek számára az iskola egyenlő a rendszeres meleg étellel, mert otthon, hétvégén nincs olyan. Felfoghatatlan, hogy mindez nem távol, hanem itt a szomszédunkban létezik. Nekik akarván segíteni, indították el az ősszel Vasárnapi Ebéd programjukat.

Pénzadomány kérő kampányuk nem nevezhető éppen sikeresnek, de azért bizakodóak. Állandó adományozóik lettek az elmúlt egy évben - van olyan termelő, aki nemcsak a csütörtöki piaci nap végén, hanem más napokon is nekik adja a nap végén megmaradt áruját -, és egyre többen ismerik, támogatják őket.

A múlt heti piaci eseménynek szeretnék a folytatását, hiszen miközben számot vetettek, kicsit eljátszottak a gondolattal, milyen is lenne a piac, ha nemcsak egy bevásárló hely lenne… 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek