Jelentkezőket várnak a kispesti szavazatszámláló bizottságokba

Desktop
Felelősségteljes munka (fotó: Bruzák Noémi - MTI)
Felelősségteljes munka (fotó: Bruzák Noémi - MTI)
A kerületben működő szavazatszámláló bizottságokba választójoggal rendelkező állampolgárok jelentkezését várják, szavazatszámláló bizottsági tag és póttag tisztség betöltésére. A jelentkezési határidő 2018. február 9.

2018. április 8-án tartják az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választását. A választási eljárásról szóló törvény alapján a képviselő-testületnek az országgyűlési képviselők választásának kitűzését követően kell megválasztania a választások helyi lebonyolítását végző szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A választás lebonyolításában, az eredmény megállapításában igen fontos szerepe van a XIX. kerületben lakcímmel rendelkező választópolgárokból álló független, kizárólag a jogszabályoknak alárendelt szavazatszámláló bizottságoknak. E bizottságok elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár. A választásokat megelőzően ezért ismét meg kell választani a szavazatszámláló bizottságok tagjait. A megválasztásra kerülő tagok megbízatása a következő általános választásra létrehozott szavazatszámláló bizottság alakuló üléséig tart.

Amennyiben van XIX. kerületi állandó lakcímed, nem vagy egyik pártnak sem a tagja és szívesen részt vennél a képviseleti demokrácia egyik legfontosabb, felelősségteljes döntéshozatali eljárásában, vállalj munkát a szavazatszámláló bizottságban!

A jelentkezési lap és a kapcsolódó rövid tájékoztató ide kattintva letölthető, illetve a Városháza portáján is átvehető.

A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2018. február 9-ig kell eljuttattatni a Helyi Választási Irodába (1195 Bp. Városház tér 18-20.).
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?