Budapesti Vegyiművek – Az Együtt ellenőrizni szeretné az ártalmatlanítást

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)
Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint átláthatatlan módon zajlik az Illatos úti volt vegyiművek ártalmatlanítása, ezért szeretnék, ha a hordók elszállítása ellenőrizhetővé válna.

Szabó Szabolcs, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője csütörtökön elmondta, napközben sikertelenül próbáltak bejutni a területre, ahol azt szerették volna megvizsgálni, hogy a szennyező anyagok elszállítása miként történik, az nem jár-e további környezetkárosítással.

Kiemelte, a kormányhivatal tájékoztatása szerint eddig 1400 tonna szennyező anyagot szállítottak el a telephelyen található összesen 2300-2800 tonnából.

Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője hozzátette, háromhetente rendszeresen érkeznek hozzá lakossági panaszok az egész IX. kerületből, hogy az Illatos út felől maró, szúró szagok terjednek.

Mindkét politikus reményét fejezte ki, hogy hamarosan beengedik őket a területre.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője október 29-én tartott tájékoztatóján – Baranyi Krisztina kérdésére – azt közölte, a kormány eddig 1,5 milliárd forintot biztosított a káros anyagok elszállítására, emellett készségéről biztosított az érintetteket, hogy a kormányhivatal vezetője és a felügyelő államtitkár egyeztessen a kérdésről a felszámoló bevonásával.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek