A húsvéti ünnepek alatt Kispesten is csak orvosi ügyelet lesz, és a gyógyszertárak is zárva tartanak

Desktop
Illusztráció
Illusztráció
A húsvéti ünnepek alatt ügyeleti rend szerint dolgoznak az egészségügyi szolgáltatók és a gyógyszertárak. A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletek fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket. 
 
Április 14-én (nagypénteken), 16-án (húsvétvasárnap) és 17-én (húsvéthétfőn) az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak. Április 15-én, szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.
 
Kispesten az ügyeletes gyógyszertár a rendelőintézet mellett található Hétkorona Gyógyszertár.
 
 
A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a nyitva tartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy ügyeletet ellátó gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.
 
Ha mérgezés gyanúja merül fel, az év minden napján, 24 órában működő toxikológiai szolgálatot lehet hívni az ingyenes 06-80-20-11-99-es telefonszámon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?