Ellenőrzött a hatóság: a szaloncukrok jók, a fényfüzérek között viszont sok a balesetveszélyes

Desktop
Szaloncukor ellenőrzés (forrás: Balogh Zoltán - MTI)

Fényfüzéreket és szaloncukrokat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság. A vizsgált fényfüzérek közül 25 termék nem felelt meg a követelményeknek, míg a szaloncukroknál csak egy esetben találtak kifogást.

A november végén kezdődött karácsonyi ellenőrzések során a fogyasztóvédelmi ellenőrök harmincféle szaloncukrot vizsgáltak meg, közül csupán egy esetében nem érte el a csokoládé bevonat aránya az előírt mértéket.

A fényüzéreket minden évben ellenőrzi a hatóság azért, hogy a nem biztonságos termékek kikerüljenek a forgalomból. Az idei vizsgálat során 25 termék nem felelt meg a követelményeknek.

A hatóság arra figyelmeztet: villamos hálózatról működő fényfüzéreket csakis olyan szaküzletben érdemes vásárolni, ahol a készülék működéséről tájékoztatást lehet kapni. A piacokon található bizonytalan eredetű, rossz minőségű eszközöket ne vegyük meg, balesetet okozhatnak!

A kifogásolt szaloncukrot és a nem megfelelő fényfüzéreket visszahívták a boltokból. A veszélyes fényfüzéreket a kereskedőknek kötelessége a vásárlóktól is visszahívni.

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések karácsonyt követően is folytatódnak. A két ünnep között a szavatossági jogok érvényesülését és a netes vásárlással kapcsolatos panaszokat vizsgálják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?