A kispesti fogászaton is van már panorámaröntgen

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az új készülék (forrás: uj.kispest.hu)
Az új készülék (forrás: uj.kispest.hu)

November 26-tól már a kispestiek és a kerületen kívülről érkezők is igénybe vehetik az egészségügyi intézmény legújabb képalkotó szolgáltatását, a fogászati panorámaröntgent.

A hagyományos röntgengéphez képest ez az új eszköz a teljes fogsor állapotát képes megmutatni, ami nemcsak a szájsebészesti beavatkozásoknál, a fogszabályozásnál fontos, hanem nélkülözhetetlen és elengedhetetlen az alapellátásban, az úgynevezett „góckutatásban”. Ez azért is nagyon fontos, mert egy elhanyagolt fogsor számtalan betegség okozója, melegágya lehet – mondta Dr. Vargha Péter főigazgató-főorvos az eszköz bemutatóján.

A főigazgató hozzátette: a „góckutatást” beutalóval és térítésmentesen, míg az egyéb vizsgálatokhoz szükséges röntgenkép-készítést a kispestiek 2 500 forint, a kerületen kívüliek 4 500 forint ellenében vehetik igénybe, ami bevételi forrást is jelent majd az intézménynek.

Dr. Vargha Péter elmondta azt is, hogy az intézet gyermekfogászati ellátás fejlesztésére 18 millió forint támogatást kapott a központi költségvetéstől, ebből áldoztak 5 millió forintot a panorámaröntgen beszerzésére – írta meg a kispest.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?