17 évvel ezelőtti lakásvásárlással keres fogást a Fidesz Gajda Péteren

Desktop
A kispesti Fidesz keddi közleménye szerint önkormányzati műemlék lakáshoz jutott Gajda Péter, a kerület MSZP-s polgármestere a lakásügyi bizottság elnökeként. Az önkormányzat szerint Gajda nem szerzett műemlék lakást, és visszautasítja politikai ellenfelének „megtévesztő és hamis” állításait.

Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP kispesti polgármesterjelöltje kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a wekerletelepi, Kós Károly téri ingatlant még képviselőként szerezte meg a szocialista politikus. A lakók tájékoztatására hivatkozva jelezte: az ott élőknek elővásárlási joguk volt és lett is volna közülük jelentkező, a lakás mégis Gajda Péteré lett, aki azt a bizottságot vezette, amely az ingatlan sorsáról is döntött.

Dódity Gabriella azt írta: az ügy minden részletétől függetlenül nem etikus, hogy egy önkormányzati képviselő, különösképpen a szakbizottság elnöke önkormányzati lakáshoz jusson. Egy ilyen cselekmény erkölcsileg elfogadhatatlan, és még ha szabályszerűen is vitték véghez, a politikus feddhetetlenségét megkérdőjelezi, hitelességét pedig aláássa.

Az önkormányzat erre reagálva azt írta: Kispest polgármestere határozottan visszautasítja politikai ellenfelének állítását, amely „megtévesztő és hamis”; Gajda Péter nem szerzett műemlék lakást.

Hozzátették: a polgármester a kerületieknek már többször beszámolt arról, hogy 1997-ben, több sikertelen pályáztatás után vásárolt egy leromlott állapotú, 50 négyzetméteres, másfél szobás lakást az akkori hivatalos értékbecslés szerinti piaci áron. A lakásra sem a szomszédoknak, sem másnak nem volt elővásárlási joga. A polgármester akkor, 1997-ben nem vett részt a döntésben.

Közleményük szerint az önkormányzat részéről az adásvételi szerződést az akkori alpolgármester, a KDNP-ben politizáló Kisberk Imre írta alá, és Gajda Péternek 2002 óta nincs ingatlana a Wekerletelepen.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek