Hajléktalanokat segített önkéntesként a Jobbik politikusa

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kató Alpár terepen (forrás: kispest.jobbik.hu)

A Vöröskeresztnél vállalt egynapos önkéntes munkát Kató Alpár, a Jobbik kispesti választókerületi elnöke, az „Önkéntesség éve” keretében. A munka során megismerkedett a hajléktalan-ellátás főbb kérdéseivel.

A politikus terepre is kiment a Vöröskereszt szakemberével. Bejárták a KöKi-t, voltak a kispesti Sherwoodban, illetve a Határ úti aluljáróban is megnézték, hogy a hajléktalanok milyen körülmények között vannak, felajánlották nekik segítségüket. A szolgálat alatt például elvittek egy középkorú hajléktalan hölgyet a Gyáli úti fertőtlenítő állomásra is – olvasható a vele készült interjúban.

Ahogy Kató Alpár fogalmaz: a Vöröskereszt munkatársai nagyon le vannak terhelve, és szerény körülmények között kell életeket és lelkeket mentsenek nap mint nap. A legkézenfekvőbb segítség az adományozás, hiszen akár pénzzel, akár ruhával, akár élelmiszerrel segítjük a szervezetet, biztos lehet benne mindenki, hogy jó helyre kerül. A rendszeres önkéntes szolgálat szintén nagy segítség, de ahogy tapasztaltam, már egy jó szó is sokat számít ezeknek az embereknek.

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek