Eltakarítaná a kormány a választott kerületi polgármestereket és helytartókat ültetne a helyükbe?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Egy korábbi helytartó, Poncius Pilátus filmes ábrázolása
Egy korábbi helytartó, Poncius Pilátus filmes ábrázolása
A fővárosi közigazgatás átalakításakor nemcsak a kerületek összevonásáról, hanem a városrészek hivatalnokok alá rendeléséről is szó lehet. Orbán Viktor „depolitizálni” szeretné a fővárost annak érdekében, hogy az ország átlagánál balosabb Budapest ne veszélyeztethesse a Fidesz 2018-as parlamenti, illetve 2019-es önkormányzati választási győzelmét.
 
Ezért röppent fel a minap a kerületek összevonásáról, 6-8 szuperkerület kialakításáról szóló terv. Ám a Népszabadság most úgy értesült, hogy még az a 2011-es belügyminisztériumi terv is játszik, amelynek lényege, hogy a kerületek élén nem választott polgármesterek, hanem a kormányzat által kinevezett hivatalnokok - más szóval helytartók - állnának.
 
Mit szólnátok ehhez?
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek