Az MSZP azt javasolja, hogy a Határ úti buszvégállomás tartozzon Kispesthez

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Határ út építése 2 éve. Még mindig káosz van (fotó: Dornyi Gyula)
A Határ út építése 2 éve. Még mindig káosz van (fotó: Dornyi Gyula)
Az MSZP kezdeményezi, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat.

A helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Gajda Péter, Kispest polgármestere indoklásként azt mondta, hogy a területen évek óta áldatlan állapotok uralkodnak. Hozzátette, hogy az ügyben interpellációt intézett Tarlós István főpolgármesterhez és az arra adott válaszából kiderült, hogy azok a közeljövőben sem fognak érdemben változni.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szóban forgó térség közigazgatásilag a IX. kerülethez, tulajdonjogilag pedig a fővároshoz tartozik. A rekonstrukciót 2014 nyarára kellett volna befejezni, de a határidőt később idén december végére tolták ki, de a főpolgármester tájékoztatása szerint ez sem lesz tartható – mondta Gajda Péter.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy Hiller Istvánnal közösen módosító javaslatot nyújtottak be az ügyben a parlamentnek. Szavai szerint „nem a területszerzés, nem a hódítás szándéka” vezeti őket, hanem azt szeretnék elérni, hogy az emberek kényelmesebben tudjanak utazni.

Hiller István úgy fogalmazott: javaslatuk nem fáj a kormánynak, nem fáj a fővárosnak, nincs benne pártpolitika, de ésszerű, mert előnyös a hétköznapi embereknek. Az MSZP választmányának elnöke kérte, hogy fogadják el a javaslatot, azért „mert jó”.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek