Választás 2018: nyilvános a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora

Oszd meg másokkal!

Desktop
Földesi Gyula és Györhy István a Fidesz-KDNP jelöltjei Kispesten
Földesi Gyula és Györhy István a Fidesz-KDNP jelöltjei Kispesten
Döntött a Fidesz országos választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A párt által közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Kispesten nincs meglepetés. A Kispestet és Kőbánya egy részét magába foglaló 9. sz. választókerületben dr. György István, míg a 16. sz. választókerületben, ami Pesterzsébetet és Kispest egy részét foglalja magába, Földesi Gyula száll ringbe a mandátumokért.

Budapest többi kerületében viszont lesznek változások. A belvárosi, 1. számú választókerületben Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helyett a KDNP-s Hollik István indul, míg a XII. kerületet és a II., valamint a XI. kerület egy részét magában foglaló körzetben – ahol eddig Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára volt a képviselő – Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a jelölt.

Több önkormányzati politikust is indítanak új jelöltként a kormánypártok: a VI-VII. kerületben Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármestert, a VIII-IX. kerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, a XIII. kerületben Harrach Tamás önkormányzati képviselőt, az Újpestet és a XIII. kerület egy részét lefedő körzetben pedig Zsigmond Barna Pál IV. kerületi alpolgármestert, korábbi csíkszeredai főkonzult.

Zuglóban Jelen Tamás választókerületi elnök, korábbi XI. kerületi alpolgármester, a 18. számú választókerületben pedig – amely a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet foglalja magában – Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke indul Fidesz-KDNP-s színekben.

A listából kiderül, hogy a miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként Simicskó István honvédelmi miniszter a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a II-III. kerületben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?