Az önkormányzat eltávolíttatja a kerületből a sorosozós plakátokat

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egy tavaly év végi helyi rendelet nyomán akár már a jövő héten eltűnhetnek a sorosozós és kerítésátvágós plakátok Kispestről.

Kispest önkormányzata kiküldte a kerületben hirdető 15 plakátcégnek azt a levelet, amiben felszólítja őket, hogy távolítsák el a jogsértő sorosozós és plakátlebontós kormány-, illetve Fidesz-plakátokat. Az ok: csak olyan plakát rakható ki közterületre, amely semmilyen hátrányos megkülönböztetést nem tartalmaz, „különösen népek, nemzetiségek, etnikumok, nemek, korosztályok” tekintetében, de fogyatékosokat, szexuális kisebbségeket sem támadhat és nem támogathat kirekesztő nézeteket. Valamint nem lehet alkalmas gyűlöletkeltésre sem – írja a hvg.hu.

A kerületben egy munkacsoport azt állapította meg, hogy a fenti két plakát megszegi a rendeletet, ezért el kell őket távolítani. Gajda Péter azt mondta a hvg.hu-nak, a megállapítás ellen bíróságon lehet jogorvoslatot kérni, de ez nem halasztó hatályú. Az érintett cégek már jelezték, leveszik a plakátokat, de ha mégsem, jövő héten leszedik az önkormányzat emberei. A végső esetben Kispest felbontja a plakátcégekkel a közterületi szerződést.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?