Választás 2018: vigyázat, visszaélhettek a neveddel – így győződhetsz meg róla

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egyre több helyen merül fel a kamupártokkal kapcsolatos csalás gyanúja. Sokak szerint hamis aláírásokkal teljesítették az 500 ajánlás megszerzését, így az egyéni képviselőjelölt állításának lehetőségét. Mindenki kikérheti a helyi választási irodán, hogy melyik párt listáján szerepel ajánlóként.

„Ha valaki szeretné tudni, hogy pontosan melyik pártnak írt alá ajánlóívet, az írjon kérelmet a jegyzőhöz a személyi azonosító számának megadásával személyesen, vagy meghatalmazással. Hivatkozási törvény: 2013. évi XXXVI. törvény 2. szakasz, 4. bekezdés szerint: az információs rendelkezési jog alapján lehet ezt kérvényezni.

Adatmásolás veszélye áll fenn körzetünkben is, ami magyarul annyit tesz, hogy bizonyos pártok egymás ajánlóíveit másolgatták a választópolgárok tudta nélkül. Ha valaki a kikért adatok alapján azt tapasztalja, hogy több pártnak is aláírt, mint amennyinek valójában, akkor tegye meg a feljelentést választási csalás gyanúja miatt” – írta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A XVIII. kerületben például Kassai Dávid LMP-s képviselő tett feljelentést amiatt, hogy 10 párt szerint ajánlotta jelöltjüket képviselőnek, pedig állítása szerint saját pártján kívül ezt csupán egy másik párt esetében tette meg. Tehát összesen 8 „párt” élt vissza Kassai nevével, aláírásával és személyes adataival. Ezek a következők:

  • Haza Mindenkié Párt
  • Szegényekért Párt
  • Magyarországi Cigánypárt
  • Szegény Emberek Magyarországáért Párt
  • Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt
  • Hajrá Magyarország! Párt
  • Haladó Magyarországért Párt
  • Minden Szegényért Párt

 

Zuglóban pedig Lévai Katalin volt MSZP-s politikus nyilvántartásba vételét utasította el a helyi választási bizottság, mert Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein – írta meg az Index.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek