Választás 2018: két ifjú hölgy indul Kispesten a Momentum színeiben

Desktop
Tölcsér Borbála (b) és Teveli Dalma (j)
Tölcsér Borbála (b) és Teveli Dalma (j)

Megnevezte országgyűlési képviselőjelöltjeit a Momentum Mozgalom. Kispesten Tölcsér Borbála és Teveli Dalma indul.

A 9. választókerületben az Ady Endre útról északra eső terület Kőbánya nagyobbik részével alkot egy körzetet. A párt itt Tölcsér Borbálát indítja április 8-án, aki ezt írja magáról:

„Édesanyám Pesterzsébeten nevelt, de gyermekkorom meghatározó részét Kőbányán töltöttem az egykor még élettel teli Építők Sporttelepen, nagyszüleim házában, majd később a kőbányai Szent László Gimnáziumban érettségiztem. 2013-ban, egy évvel azután, hogy Londonba menekültem, döbbentem rá, hogy tenni akarok valamit az országért.

Olyan családból jövök, ahol minden politikai nézetnek helye volt, helye van. Aktívabban 18 éves korom óta foglalkoztat a politika. A 2006-os zavargások meghatározták a későbbi érdeklődésemet és irányultságomat a politikában. Az aktivizmus végigkísérte az elmúlt éveimet. Azt gondolom, hogy közös felelősségünk van abban, hogy az elkövetkezendő néhány évben milyen irányt vesz az ország sorsa.

Mivel szegény családból jövök, számomra fontos, hogy minden kevésbé szerencsés fiatal egyenlő feltételekkel indulhasson neki az életnek. Hogy ne a társadalmi helyzet, hanem a tehetség és a szorgalom döntse el, ki mivé válhat. Én szerencsés voltam, mert édesanyám megteremtette ennek a feltételeit, de a család mellett a mindenkori kormánynak is óriási felelőssége van abban, hogy segíti-e a kevésbé szerencsés gyermekeket, vagy inkább ellehetetleníti és visszahúzza őket.

Kőbánya-Kispesten az ország többi pontjához hasonlóan elengedhetetlen az egészségügyi létesítmények és iskolák mielőbbi fejlesztése, a társadalmi mobilitás megvalósításához pedig az iskola melletti támogató és képző programok létrehozása. De rengeteg más, a mindennapokat érintő problémával is szembenéz ez a két kerület. A Népligetet évtizedek óta mindenki hagyja lerohadni, a rossz közbiztonság érinti mindkét kerületet. A rohadó, drogok uralta Hős utca, a Bihari úti kilakoltatások is mind a kerületet érintő súlyos, és mielőbb megoldásra váró kérdések.

Szeretném megszólítani mindazokat, akik kiábrándultak a politikából, mert elegük van a korrupt, levitézlett elitből. A politikus szó mára már szitokszóvá vált. Számomra fontos, hogy az emberek a jövőben tudjanak úgy tekinteni a politikusokra, mint rendes szakemberekre - úgy mint egy orvosra, egy tanárra vagy egy ácsra."

A 16. választókerületben Kispest déli, kertvárosi részét vonták össze Pesterzsébettel. Itt Teveli Dalma indul. Így mutatkozik be:

„Teveli Dalma vagyok, pesterzsébeti lakos már 8 éve. Soha nem akartam pártpolitikával foglalkozni, de a Momentum Mozgalom meggyőzött arról, hogy van remény a változásra.

A magyar ember szabad ember, és ha kalitkának érzi saját hazáját, nem tehet mást, mint hogy elrepül. Én nem akarok elrepülni, ehhez viszont egyetlen esélynek saját céljaim háttérbe szorítását, és egy olyan feladat felvállalását láttam, amit egészen igáig nem gondoltam magaménak.

Az eddigi politikai elit megbukott. A kormányzó pártok jöttek, mentek, de nekünk, magyar embereknek, jobb sose lett. Nincs más választás, kezünk be kell vennünk a saját sorsunkat! 2018-ban olyan döntést kell meghozunk, ami nem csak a mi, de gyermekeink, sőt, unokáink életére is hatással lesz.

Jelenleg az országunkat egy olyan párt vezeti, aki saját állampolgárai agyát mossa, amíg azok rettegve félik vagy vak buzgó hittel rebegik minden szavukat. Az államfő ma despotaként lebeg a magyar emberek felett, és minden erejével arra törekszik, hogy napról napra generációkat kerítsen hatalmába, vegye el gondolataik szabadságát, és ha saját javára nem tudja fordítani őket, hát politikai apátiába dönti a maradékot.

Mint felelős magyar állampolgár, ezt nem hagyhatom tovább. Tennem kell valamit! A legtöbb, amit tehetek, hogy elindulok a 2018-as országgyűlési választáson, képviselem az új politikai generációt, képviselem a Momentum Mozgalmat, és képviselek minden magyar embert, akiben még van remény.

Köszönöm a figyelmed, kedves Olvasó! Fordulj hozzám bátran: https://www.facebook.com/tevelibp16oevk/

Az ittlakunk.hu igyekszik minden párt helyi jelöltjét bemutatni, és felületet biztosítani számukra.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek