Újra lesz társasház-felújítási pályázat Kispesten

Desktop
(fotó: pro-panel.hu)
(fotó: pro-panel.hu)

A társasházak és Iakásszövetkezetek támogatásáról alkotott rendeletet a kispesti képviselő-testület júliusi ülésén. A helyi önkormányzatok törvényben rögzített lehetősége, hogy egyedi támogatást nyújtson bizonyos személyek vagy szervezetek meghatározott körének. A kispesti önkormányzat olyan társasházi támogatási rendszert alkotott, amely széles körben képes segítséget adni társasházi közösségeknek vagy lakásszövetkezeteknek kisebb fejlesztési, felújítási, vagy éppen a lakhatást jelenleg nehezítő, ellehetetlenítő munkák elvégzéséhez. A rendelet igyekszik a jogszabályi kereteken belül a legnagyobb mozgásteret megadni a differenciált pályázatok kiírásához, ezzel különböző, egyedi célok célzott támogatását is szolgálhatja – számolt be róla az önkormányzati portál.

A testület döntött a pályázat kiírásáról is lakóépületek – társasházak és lakásszövetkezetek – felújításának támogatására. A támogatás előfinanszírozásos formában történik. Egy társasháznak legfeljebb a tervezett munka teljes költségének ötven százaléka adható. A támogatás összege azonban nem lehet kevesebb, mint 300.000 forint, illetve nem lehet több 5.000.000.- forintnál. A támogatás formája: legfeljebb 5 éves futamidejű kamatmentes kölcsön. A havi törlesztőrészlet összege nem lehet kisebb 5.000 forintnál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek