Megépülhet a reptéri vasút a most felvett sokmilliárdos hitelből

Desktop
(fotó: IHO)
(fotó: IHO)

A kormány 225 millió euró (73 milliárd forint) értékű hitelszerződést kötött az Európai Beruházási Bankkal (EIB) – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Többek között a budapesti ivóvíz-szolgáltatás fejlesztésére, a ferihegyi repülőtér vasúti összeköttetésének megteremtésére, illetve több autópálya és autóút, így az M4, M6, M8 és M30 országhatárig tartó szakaszának építésére fordítanák a hitelt – mondta a miniszter.

A hitelösszeg része annak az 1 milliárd eurós hitelkeretnek, amelyről 2015-ben állapodtak meg az uniós pénzintézettel. A hitelt a következő három éven belül uniós programok társfinanszírozására költheti el Magyarország, közlekedésfejlesztési programokra, környezetvédelmi és energiahatékonysági célokra és az Európát összekötő hálózatok fejlesztésére – tette hozzá Varga Mihály.

A hitelmegállapodás ahhoz is hozzájárul, hogy az ország nagyobb arányban legyen képes lehívni az európai uniós forrásokat – hangzott el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek