Hajléktalanok kunyhóit rombolták le a gyorsforgalmi út melletti erdős részen – videó

Desktop
Odalett mindenük

A Kőbánya-Kispest metrómegálló mentén lévő Kút-tói kiserdőben semmisítettek meg előzetes értesítés nélkül nyolc kunyhót a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a hosszú hétvége folyamán. A kunyhókkal együtt odaveszett a hajléktalan emberek több ingósága is.

Az október 23-ai hosszú hétvége után érkezett vissza több hajléktalan a kiserdőbe, ekkor szembesültek azzal, hogy megsemmisítették kunyhóikat – írta meg a Mérce.

A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila, a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt. Varga a Mércének elmondta, amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik őket látva levonultak a terepről. A munkavezető azt mondta a politikusnak, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le majd.

Ennek ellentmondani látszik, hogy az elmúlt napokban a környéken 3 sátrat és 3 kunyhót is lebontottak a Pilisi Parkerdő utasítására. A fedél nélküli emberek pedig azt mondták Varga Attilának, nekik azt jelezték a két, még álló kunyhót is elbontják. A kilakoltatás kapcsán például egy olyan kunyhót is megsemmisítettek, amiben a hajléktalan emberek a tárgyaikat tárolták. Mind a ruháik, mind az edényeik, mind a személyes tárgyaik, sőt volt, akinek még a gyógyszerei is megsemmisültek.

A képviselő szerint az önkormányzat nem nagyon tehet semmit, mivel ez a terület a Pilisi Parkerdő tulajdonában áll. Korábban ellentétes információkat kapott az önkormányzat arról, hogy tavaszig elhalasztják ezeket a bontásokat. Viszont a hajléktalanellátásért felelős Vöröskereszthez az az információ érkezett, hogy biztosan csak tavasszal lesz bontás. Ez azért probléma, mert így nem tudták előkészíteni a lakhatásukat elvesztő kunyhólakók intézményi elhelyezését.

Mint az A Város Mindenkié által készített videón is elhangzik, többségük éjszakai szállásra tud majd bemenni, ez azt jelenti, hogy aludni tudnak majd a szálláson, de napközben az utcára kényszerülnek. A videón azt is elmondják az eddigi erdőlakók, azért mentek inkább az utcára eddig szálló helyett, mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol poloskák másznak rajtuk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek