Még mindig sok a fals hívás a 112-es segélyhívón

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)
(forrás: police.hu)

Tovább csökkent, de még mindig sok a fals hívás a 112-es segélyhívón – írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A rendőrség tájékoztatása szerint 2017-ben 4,1 százalékkal, 2018-ban pedig további 8,4 százalékkal csökkent az intézkedést nem igénylő telefonhívások száma a valós segélykérésekhez képest a 2016-os alapadatokhoz képest. Ugyanakkor még mindig sok a tényleges beavatkozást nem igénylő hívás. Ezek jelenleg az összhívások 66,6 százalékát teszik ki.

A két hívásfogadó központ híváskezelői a nap 24 órájában fogadják a segélyhívásokat, azonban az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, akiknek valóban segítségre van szükségük – írta az ORFK.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek