Oszd meg másokkal!

Desktop

Az érintés varázslata

Gondolkodtál már azon valaha mi a legeslegfontosabb számodra?

Mi az, ami mégi boldogabbá tesz egy örömteli pillanatot?

Mi az, ami vígaszt nyújt, amikor szomorúnak érzed magad?

Egy ölelés, egy érintés, egy simogatás gyógyírként hat és fokozza az örömünket is. 

Sokan és sokféle képpen kutatták már az emberi érzékekeket, mint a látás, hallás, szaglás és tapintás. 

Ugyanarra a következtetésre jutottak. Még pedig arra, hogy a legfontosabb érzékszervünk a tapintás. Megszülethetsz és életben maradhatsz vakon és siketen is. Azonban senki nem születik a tapintás kézsége nélkül. 

Amikor megölelnek, megérintenek, megsimogatnak vagy éppen megmasszíroznak minket, akkor a szervezetünkben olyan komplex folyamatok játszódnak le, amelyeket semmilyen más dolog nem tud kiváltani.

Az érintés hatására információk sokasága áramlik át a testünkön. A bőr teljes felületén kétmilliárd szabad idegvégződés található. Hormonok egész sora választódik ki, mint például az oxitocin, amely lelassítja a szívfrekvenciát, ellazítja az izomzatot, és depresszió elleni hatása is van.

Egyszerűen alapvető igényünk van az érintésre. Kinek több, kinek kevesebb, de valójában mindenkinek igénye van rá.

Nem véletlen, hogy amikor a munkahelyeden a főnőköd megveregeti a vállad, átölel a kedvesed vagy hozzádbújik a gyermeked, jobban érzed magad. Ezek az apró és mégis oly fontos mozdulatok, érintések erősítenek meg személyes kompetenciádban, miszerint jó helyen vagy.

Sőt, igazolták már azt is, hogy azok az alkalmazottak, akik a munkahelyükön „csak” egy kis vállmasszázst kapnak, alacsonyabb a vérnyomásuk, kevesebb szorongásról és munkahelyi stresszről számolnak be. Tehát már egy 20 perces masszázstól is hatékonyabbak leszünk. 

Még az étkezési zavarokkal küzdőknél is hasonló pozitív hatást tapasztaltak, csökkentek a klinikai tüneteik a masszázs hatására.

Vagyis akár honnan nézzük, az érintés varázslatos dolog.

Képzeld el, hogy rendszeresen, hetente, kéthetente magadra szánsz 60 vagy akár 90 percet is. Ami csak arról szól, hogy Rád figyelnek, megérintenek, pontosabban megmasszíroznak. A lelkeddel, a szellemeddel, és a fizikai testeddel is jót teszel. 

A masszőr hozzád, a Te igényeidhez, hangulatodhoz igazítja a mozdulatait. Beszélget veled, hogy felderítse milyen hangulatban érkeztél, van-e olyan fájó pont a testedben, amire több figyelmet szükséges fordítania. Relaxálni szeretnél vagy éppen ellenkezőleg, beszélgetni van kedved. Akár az is lehet, hogy arra vágysz, hogy valaki meghallgasson. 

Tehát Rajtad is múlik milyen lesz a masszázs. 

A masszázstechnikát, a mozdulatokat hozzád igazíthatja a masszőr, sőt. Azonban az is fontos, hogy el tud mondani, ha valami fáj, szólj, ha valami nem kellemes vagy éppen beszélgetésre vágysz. Figyel Rád, hiszen megtisztelted a bizalmaddal, azonban nem gondolatolvasó. Fontos, hogy meg is lehet állni masszázs közben, lehet szünetet tartani, amikor hirtelen úgy érzed, most muszáj kimenned. 

Mert a masszázs bizony beindít egy fajta tisztulási folyamatot is, azon kívül, hogy pozitív hatással van a testedre, lelkedre és szellemedre. Normális, ha folyni kezd az orrod, és az is, ha utána kimerültséget érzel. Különösen akkor, ha régen voltál masszőrnél és nagyon sok stressz ért az utóbbi időben.

A masszázs valódi gyógyító érintés számomra. Ez a hitvallásom. 

A  küldetésem pedig, hogy az érintés varázslatát belopjam az emberek életébe. Hogy ráébredjenek, a masszázs nem luxus, hanem az elemek újratöltése, amire mindannyiunknak szüksége van, hogy megújult energiával vethessük bele magunkat a következő hétbe. 

 

Tégy velem egy próbát: https://varazserintes.reservio.com 

Nyitvatartás:

Vasárnap11.00 – 19.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Utalványok, kártyák: SZÉP-kártya
Egyéb utalványok, kártyák:OTP szabadidő zseb
Wifi:nincs
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.