Székelyország Tündérkertje Látványpark

1191 Budapest, Bartók Béla u. 1. | +36-1-280-2202
Desktop

A közel 900 négyzetméter területű közösségi park minden korosztály számára szeretné bemutatni a székelység múltját, jelenét és jövőjét.

A kertben felállították a székely kultúra pavilonját és a borvíz múzeumát. Előbbi a hagyományos székely kézművességeket – fazekasság, fafaragás, szövés, hímzés –, az utóbbi a székelyek borvízvilágát eleveníti fel, helyet biztosítva gyakorlati foglalkozásoknak is. A kerti oltár a csíksomlyói búcsú szellemiségét és annak történetét idézi fel.

A parkban található szabadtéri sütőkemence, ízletes házi kenyér és lángos elkészítéséhez, amelyeket fűszerezni is lehet majd a helyben megtermelt hagyományos székely konyhakerti növényekkel. Az év bármely időszakában látogatható parkban iskolások, felnőttek egyaránt feltöltődhetnek.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-280-2202
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek