Székelyország Tündérkertje Látványpark

1191 Budapest, Bartók Béla u. 1. | +36-1-280-2202

Oszd meg másokkal!

Desktop

A közel 900 négyzetméter területű közösségi park minden korosztály számára szeretné bemutatni a székelység múltját, jelenét és jövőjét.

A kertben felállították a székely kultúra pavilonját és a borvíz múzeumát. Előbbi a hagyományos székely kézművességeket – fazekasság, fafaragás, szövés, hímzés –, az utóbbi a székelyek borvízvilágát eleveníti fel, helyet biztosítva gyakorlati foglalkozásoknak is. A kerti oltár a csíksomlyói búcsú szellemiségét és annak történetét idézi fel.

A parkban található szabadtéri sütőkemence, ízletes házi kenyér és lángos elkészítéséhez, amelyeket fűszerezni is lehet majd a helyben megtermelt hagyományos székely konyhakerti növényekkel. Az év bármely időszakában látogatható parkban iskolások, felnőttek egyaránt feltöltődhetnek.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-280-2202
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek