Kispesti Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény

1193 Budapest, Irányi D. u. 2. | +36-1-357-2874 | http://muveszeti.kispest.hu/index.html

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nevéből adódóan a főváros XIX. kerületében, Kispesten található. Jogelődje - Kispesti Zeneiskola - a Főv. Zeneiskola Szervezet körzeti zeneiskoláinak megszűnése után, 1968-ban alakult Szatmári László vezetésével, aki azóta is az iskola "tiszteletbeli örökös igazgatója". Nyugdíjba vonulása után addigi helyettese, Csaba Attiláné hat éven át vezette tovább az iskolát.

2001 júniusában a Kispesti Önkormányzat döntése alapján a nagy hagyományokkal rendelkező 33 éves Kispesti Zeneiskola tevékenységét és feladatkörét bővítette. Eszerint a Vass Lajos Általános Iskola és a Kispesti Munkásotthon szervezésében addig szakkörként működő táncoktatást "beemelte" a közoktatás rendszerébe. Ezáltal új intézmény, a Kispesti Művészeti Iskola jött létre. Rendkívül fontos szempont volt mindkét közreműködő intézmény hagyományait, körülményeit, lehetőségeit, meglévő és létrehozandó feltételeit, valamint a fenntartó és az iskolahasználók igényeit figyelembe venni.

Jelenleg két művészeti ágon, 22 tanszakon, 12 évfolyamon folyik az oktatás. A növendékek életkora 6 éves kortól a felnőtt korig terjed. Az iskola kiemelten fontos feladatának tartja az amatőrképzést és a zenei pályára való felkészítést.

2008. augusztus 1-tõl az iskola egy közel 2000 négyzetméteres önálló épületbe költözhetett. Így 16 tanterem, kamaraterem, balett terem és minden szükséges kiszolgáló helyiség rendelkezésre áll. A kamaraterembe egy új digitális templomi orgona került elhelyezésre. A fenntartó önkormányzat tervezi egy 500 személyes hangversenyterem építését az épületegyüttes közepén.

Ez az épület-komplexum a lehetőségek teljességét biztosítja majd: szóló- kamara- és szimfonikus zenekari hangversenyek, táncbemutatók, TV és rádió felvételek, zenei és táncversenyek megrendezésére.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek