Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

1191 Budapest, Széchenyi u. 3-5. | +36-1-347-0139 | http://mora.kispest.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Speciális tantervű iskolánkban Budapest XIX. kerületében, Kispesten 86 éve neveljük, oktatjuk azokat a tanulókat, akik az intellektusuk sérülése miatt sajátos módszerekkel, eszközökkel, egyénre szabott bánásmóddal és követelményrendszerrel fejleszthetőek. Ez idő alatt az idejáró gyermekcsoport és az iskolatípus elnevezése is gyakran változott: nem változott azonban a cél: minden gyermek fejlesztésében megtalálni azt az utat, amely őt a képességeihez mérten önálló életre, a társadalmi szocializáció elérhető szintjére juttatja. Intézményünk két éve egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé alakult, melynek keretében gyógypedagógus szakembereink az integrált nevelés különböző formáit vállaló intézmények pedagógusai számára tanácsadást, képzést, bemutatókat tartanak, és konzultációs lehetőséget biztosítanak.

Törekvéseink között szerepel a projektorientált oktatás, a szabad tanulás, a kooperatív technikák tanulásszervezési eljárásainak folyamatos fejlesztése, amelyek bemutatásával szeretnénk a befogadó iskolák módszertani fejlesztéseit inspirálni. Utazó gyógypedagógusaink pedig a befogadó intézményekben a helyszínen segítik a befogadó nevelés, oktatás kialakítását: tapasztalataikkal gazdagítva a pedagógusok munkáját és speciális módszerekkel, terápiákkal fejlesztve a gyermekeket. A szülők számára segítséget nyújtanak a speciális nevelési problémák kezeléséhez.

Intézményünk feladata a kerület Logopédiai Szakszolgálatának működtetése és a Pedagógiai szakmai szolgáltató csoportunk segítségével mindennapos kapcsolatot tartunk a kerület többségi iskoláival, továbbképzéseket, tanulmányi versenyeket szervezünk számukra.

Nevelési tevékenységünkben nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre és a Biztonságos Iskola Mozgalom tagjaként a normakövető magatartás, proszociális viselkedés fejlesztésére és a bűnmegelőzésre.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-347-0139
Email:mora@iskola.kispest.hu
Honlap:http://mora.kispest.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek