Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola

1191 Budapest, Kossuth tér 12. | +36-1-347-4030 | http://www.trefortszki.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánkat 1959-ben alapította a Munkaügyi Minisztérium azzal a céllal, hogy megteremtse a szakképzés és a középiskolai képzés szoros kapcsolatát úgy, hogy az itt végző tanulók teljesíteni tudják a középiskolai érettségi és a szakmunkásvizsga követelményeit egyaránt. Az eredeti elnevezés – szakmunkásképző középiskola – is ezt a célkitűzést tartalmazta. Iskolánk Magyarország első ilyen intézménye volt.

A kispesti 4-es számú szakmunkásképző intézettel egy épületben, de külön intézményként kezdtük a működést két osztállyal, amelyekben géplakatos és esztergályos szakmát tanultak a diákok. A géplakatos szakmát a későbbiek során a gépszerelő szakma váltotta fel, s a képzés kibővült az elektroműszerész (később az ipar igényeit követve elektronikai műszerész) tagozattal. 1962-ben átköltöztünk mai helyünkre, a Kossuth tér 12-be, egy harmonikus, műemlék-jellegű épületbe, amelynek a tervezése Kós Károly, erdélyi építész nevéhez fűződik. Ezt az épületet a század elején építették, 1912-ben adták át. Először polgári iskola, később gimnázium működött benne. Osztályaink száma ekkor, 1962-ben évfolyamonként négyre növekedett.

Iskolánk 1990-ig Latinca Sándor Gép- és Villamosipari Szakközépiskola néven működött, ekkor, 1990-ben választottuk névadóul Trefort Ágostont.

A felnőttoktatás rendszeréhez 1972-ben csatlakoztunk. Az esti tagozaton tanulni vágyó, magasabb képzettség megszerzésére törekvő fiatalok szereznek itt érettségi bizonyítványt.

A hosszú ideje tartó folyamatos fejlesztés célja, hogy iskolánk megfeleljen a gazdasági-társadalmi változások által kialakított körülményeknek és a külső környezet elvárásainak.

Nevelőtestületünk tevékenységét 1995-ben Pro Urbe-díj adományozásával értékelte Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek