Iskolakezdés: Minden infó egy helyen, amit a tankönyvekről tudni érdemes

Desktop
Érkeznek a tankönyvek az iskolákba (forrás: Balogh Zoltán - MTI)

Augusztus elején megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhova megérkeznek.

 

A tankönyvek gyártása július végén lezárult, így elkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. A köznevelési intézmények mintegy 12 millió tankönyvet rendeltek meg a 2017/2018-as tanévre.

A tankönyveket az 1-9. évfolyamos diákok ingyen kapják, és rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja meg térítésmentesen a kiadványokat. Összesen 1,1 millió tanulónak biztosítják ingyenesen a tankönyveket idén.

Az esetleges átiratkozás miatti létszámmozgások okán előfordulhat, hogy további tankönyvekre lesz még szükség egyes iskolákban. Ezeket pótrendeléssel tudják teljesíteni, augusztus 20-a után szeptember 15-ig van erre mód. 

Idén novembertől pedig megjelennek az iskolákban az okostankönyvek is, elsőként az 5. és a 9. évfolyamos tantárgyakhoz kapcsolódva.
Akinek bármi problémája, kérdése lenne, a Könyvtárellátót az alábbi elérhetőségeken találja meg:

Telefon: 06/1-237-6900

Mellékek: 

  • 1-es Tankönyves ügyfélszolgálat
  • 2-es Webshopos ügyfélszolgálat

E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu

Mindig legyen kéznél a gyerek beazonosításához szükséges oktatási azonosító szám!

Már idén szeptembertől eltörölhetik a harmadik–negyedik osztályosok számára kötelező tartós tankönyveket - írtuk meg korábban. A tartós tankönyvnek takarékossági okai vannak: nem kell mindig új tankönyvet vásárolni, hanem a tanév végén a könyvet a gyerek visszaadja az iskolának (könyvtári állományba), amit azután újra oda tudnak adni egy évre a diákoknak. A tanév során megrongálódott tankönyvért viszont év végén fizetnie kellett a szülőknek.

Idén februárban már hivatalosan is kivezették az intézkedést az első és második évfolyamokról, mert "életkori sajátosságok, valamint az első évek tankönyveihez fűződő érzelmi kapcsolat miatt mindenképp előnyös a kisiskolások saját tankönyvekkel való ellátása".  Most ősszel pedig a harmadik és negyedik évfolyamon is hasonló döntés várható.

A tervek szerint ezentúl az első és negyedik évfolyamok között kilencezer forint támogatás járna egy-egy gyermek tankönyvére, míg ötödik, hatodik és nyolcadik évfolyamon a keret 12 ezer forint lenne. A hetedik osztályos tanulók könyveire fejenként 15 ezer forint összegű támogatást adnának, míg a kilencedik osztályosokéira összesen 20 ezer forintot.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek