Iskolakezdés: Iskolába készül a gyerek? Időben készülj fel rá!

Desktop
A kép illusztráció

Nagycsoportos ovis a gyerek? Akkor már szeptemberben érdemes gondolkodni az iskolaválasztáson. 

 

Jelenleg a lakóhely szerint illetékes, körzetes általános iskolába kötelező csak felvenni a gyereket, de többnyire van esély arra, hogy a szülő által kiválasztott iskolába írassák az ovis gyermeket. Az iskolaválasztás azonban sokszor nem egyszerű.

Már az általános iskolák is próbálnak "szakosodni", különféle képzésekkel magukhoz csalogatni a családokat. Egy egyszeri nyílt nap azonban sokszor kevés ahhoz, hogy kiválasszuk gyermekünk számára a megfelelő iskolát. Ebben segíthet az ovi-suli program.  

Az ovi-suli iskolaelőkészítő program célja, hogy megkönnyítse a szülők számára az iskolaválasztást, a gyermekek számára pedig a beilleszkedést a leendő közösségbe. A program részeként a nagycsoportos gyermekek egy egész tanévet átfogó ovi-suli programsorozat alatt az óvónők és/vagy szüleik jelenlétében változatos programokon, közös rendezvényeken találkozhatnak a leendő pedagógusokkal. 

Óvodai és iskolai nyílt napokon, szülői értekezleteken, bemutató órákon, kézműves foglalkozásokon ismerkedhetnek egymással és az iskola épületével. Így a kicsik számára megszűnnek az olyan gátló tényezők, mint a kezdeti szorongás, az ismeretlentől való félelem, valamint új barátságok alakulhatnak ki. Olyan új élményekkel gazdagodnak, amelyek átlendítik őket a tanévkezdés nehézségein.

Az iskolák már ősszel elkezdik az előkészítő programokat a leendő iskolás gyermekek számára, így érdemes szeptemberben érdeklődni a kiválaszott iskolában, iskolákban erről. 

Egy dolgot azonban ne felejtsünk el: az ovis gyermek számára a legfontosabb a tanár néni/bácsi személye! 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?