Iskolakezdés: Minden, amit az ingyenes nyelvvizsgáról tudni érdemes

Desktop

2018-tól ingyen szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat a 35 évnél nem idősebbek. Így akár az általános iskolás, akár a középiskolás gyermek is ingyen nyelvvizsgázhat.

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ingyen mehet a gyerek a vizsgára: a vizsgát továbbra is saját zsebből kell befizetni és a sikeres vizsgát követően  az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj - utólagos - kifizetését.

Csak a sikeres nyelvvizsgáért jár vissza a vizsgadíj, aki megbukik, annak ki kell fizetnie a vizsgadíjat. Ráadásul nem elég csak az egyik vizsga letéte, a pénz visszafizetésének feltétele az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte. Az alapfokú vizsgáért szintén nem kérhetjük vissza a vizsgadíjat, csupán a közép- és felsőfokú első nyelvvizsga árát kapjátok vissza.

A program 2018-tól kezdődik, vagyis aki idén nyelvvizsgázna, az nem igényelheti vissza a díjat. A visszatérítés összege 34.500 forint, ami megegyezik az emelt szintű érettségi megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga díjával.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. elérhetősége:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek