Módosítanák a 42-es villamos meghosszabbításának tervét

Oszd meg másokkal!

Desktop

Idei utolsó ülésükön határoztak a képviselők a 42-es villamos vonalának meghosszabbítására készülő Szabályozási Terv véleményezési eljárásának ismételt megindításáról, a tervek módosításáról.

Az előterjesztés szerint a korábbi terv nem tartalmazta megnyugtató módon az Ady Endre út végének rendezését, ha a villamos-aluljáró megépül. A jelenlegi 22,2 méter szélességben műtárgyak elhelyezése korlátozottan lehetséges, így a felszíni forgalmi sávok, kerékpárút és gyalogos járda emiatt az előírásokhoz képest kisebb szélességgel alakítható ki. Ennek a helyzetnek a javítására az út szélességét az Endresz György utca és a Hofherr Albert utca között szakaszon 25 méterre javasolják növelni.

A terv egyúttal az Ady Endre útról a Hofherr Albert utcára történő jobbra kisíves kanyarodáshoz helyet biztosít megfelelő lekerekítési sugárhoz. Ennek kialakítása jelenleg balesetveszélyes, így megtartása nem lehetett cél a terület szabályozása során.

A főbb elemek mellett a tervet össze kellett hangolni az új Bozsik stadion terveivel és biztosítani kellett a Temető köz megfelelő kialakítását az új forgalmi helyzetre való tekintettel.

A Puskás Ferenc utcában a temető kerítésével szembeni ingatlanok beépítési szabályait is a tervezett villamos pálya által kialakuló új közterületi viszonyokhoz igazították – olvasható az önkormányzati portálon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek