Beljebb kellene tolni a Forrásház kerítését

Oszd meg másokkal!

Közösségi Költségvetés néven kért projekt-javaslatokat tavaly ősszel Gajda Péter polgármester, majd internetes szavazáson dőlt el, ezek közül melyek valósulhatnak meg. Az alábbi javaslattal a tavalyi listához szeretnék csatlakozni: beljebb kellene tolni a Forrásház Arany János utcai kerítését.
 
A probléma, hogy az Arany János utcai járda a Forrásház mellett rendkívül szűk: az egyik oldalon a kerítés, a másik oldalon autók foglalják el a helyet. Emiatt egy gyalogos is alig fér el, még egy kisgyerekkel sincs esély kézenfogva menni. Ha két babakocsis anyuka szembetalálkozik, egyiküknek vissza kell fordulnia és a Forrásház kerítése mögött megvárni, amíg a másik elhalad.
 
Az úttesten viszont elegendő hely van három autónak hosszában, és egynek keresztben. Nem véletlen, hogy annyian választják inkább az autóutat a gyalogláshoz.
 
Feltűnő továbbá, hogy a Forrásház udvara mindig teljesen üres. Kinek van ez az óriási udvar fenntartva? A kerítést ezért le kellene bontani, két méterrel beljebb felhúzni ismét, így felszabadítani helyet a gyalogosok számára.
 
Az is tény, hogy az óvoda, a közösségi kert és a teniszpálya mellett sincs sokkal több helyük a gyalogosoknak - de azokat legalább használják a belső oldalról is...
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek