Jó sok elektromos töltőállomás épül Kispesten

Desktop
(forrás: kispest.hu)

Idén májusban döntött a képviselő-testület azokról a helyszínekről, ahol elektromos töltőállomások épülhetnek Kispesten. 

Az elmúlt hetekben meg is kezdődött az e-kutak telepítése: már állnak a kutak a Kossuth tér 7. alatt, a Batthyány utca 42. előtt és a Pannónia út Határ úthoz közeli részén.

További töltőállomások lesznek a Vak Bottyán utca–Kosárfonó utca sarkán, a nyár végére megújuló Shopmark mellett, a Kossuth tér 7. alatt, a Batthyány utca 42. előtt, a rendőrkapitányság közelében, a Hofherr Albert utca 42.-nél, valamint a Corvin körút 7–13. között. 

Az építést az E-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. végzi, amely közvetetten a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló cég. A töltőállomások szakmai felügyeletét a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el. Önrészt az önkormányzat csak a helyszínek biztosításával ad hozzá a projekthez.

Az elektromos töltőállomások üzemeltetésére közbeszerzési eljárás folyik. Ha ezen a jelenleg kutakat már üzemeltető MOL-csoport lesz a nyertes, akkor várhatóan a lassabb AC-töltés ára 1990 forint, míg a gyorsabb DC-töltés ára 2.990 forint lesz - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?