Életbe léptették az új a forgalmi rendet az M0-s déli szakaszán

Desktop
(fotó: Koszticsák Szilárd – MTI)
(fotó: Koszticsák Szilárd – MTI)

Az M0-s autóút déli szektorán zajló felújítási munkák kapcsán, a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1-es autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik a közlekedőket.

Korábbi cikkek a témában:

A Hárosi Duna-hídon (Deák Ferenc híd) a munkaterület mellett a jelenlegi 2x2 sáv helyett már 2+3 sávon haladhat a forgalom. Ez azt jelenti, hogy a Csepel-szigetről az M1-es autópálya felé három sávot alakítottak ki, az eddigiekhez képest szűkített és keskenyebb sávokon haladhatnak az autósok. Az átépítést követően a Halásztelekről a II. Rákóczi Ferenc útról felhajtóknak a gyorsító sávból nem kell besorolni a középső sávba, tovább tudnak rajta haladni a budafoki kihajtóig. A biztonságos és folyamatos haladáshoz fontos azonban, hogy a közlekedők betartsák a sebességkorlátozásokat, ennek érdekében az autósok az útszakaszon fokozott rendőri jelenléttel számolhatnak. A Soroksári Duna-hídon a terelés előtt a Csepel-szigetről felhajtók besorolását a megszokottnál lényegesen hosszabb gyorsítósávok kiépítésével segítik majd – írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének szakemberei a biztonságos új közlekedési rend érdekében az elmúlt hétvégén, illetve éjszaka 15 tonnányi aszfalttal három rétegben erősítették meg az üzemi átjárók burkolatát, felmarták az előző burkolati jeleket és felfestették az új forgalmi rendnek megfelelő jeleket. Kihelyezték az acél terelőfalakat, mellyel a három sávra terelik a közlekedőket. Fontos, hogy a három sávot csak úgy lehetett kialakítani az M1-es felé vezető oldalon a munkaterület mellett, hogy a korábban megszokott sávszélességet szűkebbre vették a belső és a középső sávban, így az autósok fokozott figyelme elengedhetetlen ezen a szakaszon.

A Csepel–Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalom is újabb fázisához érkezik, ezért szeptember 20-án, csütörtök reggeltől szeptember 22-én, szombaton a déli órákig az M0-s autóút feletti híd és az épülő körforgalom közötti szakaszon félpályán jelzőlámpás-jelzőőrös irányítás mellett haladhat majd a forgalom.

Azok, akik az M1-es és az M5-ös autópályák között közlekednek, de elkerülnék az M0-s autóút déli szektorát a felújítás miatt, két útvonalon is megtehetik. Az egyik lehetséges kerülő az M1 – 13-as főút – 81-es főút – 62-es főút – M6 – M8 – 51-es főút – 52-es főút – M5 útvonal. A másik pedig az M1 – M0 – M6 – M8 – 51-es főút – 52-es főút – M5 útvonal. Emellett 2018. szeptember 18-a, keddtől már korlátozás nélkül használhatják az önkormányzat beruházásában felújított szigetszentmiklósi Massányi Károly utat is – írja a Magyar Közút.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek