Kispest is fellép a repülők okozta zajok ellen

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Jelentősen megnövekedett a légiforgalom Kispest felett is 2018 augusztusától, a kerület egyes részein az elmúlt időszakban sokkal nagyobb lett a zajterhelés. Emiatt számos lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz. A zajterhelés csökkentése érdekében az önkormányzat az alábbi akciótervet állította össze.

1. Kapcsolatfelvétel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Zajvédelmi Bizottsággal és tag delegálása Kispest részéről.

2. Konzultáció a HungaroControllal a légijárművek repülési eljárásainak meghatározása, változtatása érdekében.

3. Kezdeményezés a kormány felé a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren üzemeltetési korlátozás bevezetése, szükség esetén a zaj és rezgés káros hatásai elleni védelemre vonatkozó jogszabályok módosítása érdekében.

4. Egyeztetés kezdeményezése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.- vel.

5. A HungaroControll által készített un. Green Landing negyedéves környezetvédelmi jelentések nyilvános közzététele online felületeken.

6. Egyeztetés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő légitársaságok szövetségének képviselőivel a légtérzaj csökkentése érdekében alkalmazandó repüléstechnikai eljárásokról.

7. A kispesti légtérzaj elleni lakossági aláírásgyűjtés jogi és adatvédelmi hátterének biztosítása, közreműködés az aláíróív megszerkesztésében és részvétel az aláírásgyűjtés segítésében.

8. Zajmérő állomás kihelyezésének megvizsgálása a legtöbb lakossági bejelentést érintő területre.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Burány Sándor, Kispest MSZP-s országgyűlési képviselője elmondta, tavaly nyár vége óta aktuális a probléma: megváltoztak a repülési útvonalak és a forgalom is megnövekedett. Leszögezte, hogy csak a repülőtér forgalmának korlátozása és a repülési útvonalak visszaállítása jelenthet megoldást – írja az önkormányzati portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek