3-as metró: ezt kell tudni a szombattól érvényes közlekedési rendről!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: BKK)

A hétvégén befejeződik a 3-as metró északi szakaszának a felújítása.

Újpest-központ és a Lehel tér között március 30-án 13 órától  átadják a forgalomnak a teljes vonalfelújításon átesett szakaszt. A délutáni átadásig a metró Kőbánya-Kispest és Lehel tér között jár; Lehel tér és Újpest között metrópótló busz közlekedik - írja a BKK.

A metró elindulásával a felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe:

  • A Lehel tér és Újpest között közlekedő pótlóbusz megszűnik, a 12-es villamos újra Angyalföld kocsiszínig jár.
  • A 34-es és a 106-os busz ismét az Árpád híd M végállomásig közlekedik, korábbi menetrendje szerint.
  • A 30-as buszcsalád járatai a metrópótlás alatti útvonalukat tartják meg, a Verseny utca felé továbbra is csak a 30-as busz jár majd.
  • A 20E buszjárat közlekedése is visszaáll a metrópótlást megelőző rendre, a jövőben a Munkásotthon utca megállóhelyet nem érinti majd a járat.
  • A 15-ös és a 115-ös busz dél felé a Lehel tér csomópontot továbbra is a Bulcsú utca felől közelítik meg, és továbbra is a villamosvégállomás mellett állnak meg.
  • A Váci úton és az Árpád úton fokozatosan megszüntetik a buszsávokat, visszaáll az eredeti forgalmi rend a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésénél.
  • Megnyitják a forgalom előtt az Árpád út–Viola utca torkolatot.
  • Visszaáll az eredeti forgalmi rend az Árpád hídnál, a Váci út–Róbert Károly körút csomópontban, így a Váci útról újra lehet balra kanyarodni a Róbert Károly körútra a Lehel utca felé.

A 3-as metró dél-pesti szakaszának (Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között) felújítása április 6-án kezdődik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek