Kórus kapott elismerést a magyar kultúra napja alkalmából

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)

A Kispesti Vegyeskar – „Gyöngyvirág” kiemelkedő közművelődési tevékenységéért kapott elismerést az önkormányzattól a magyar kultúra napja alkalmából.

A kórus 1970-ban alakult a Kispesti Ady Endre Zenei Általános Iskola végzős zenei tagozatos tanulóiból, és női karként működött 1985-ig, amikor férfiakkal kibővítve vált vegyes karrá. A hagyományos kóruséneklés mellett kezdettől fogva hivatásának tartja a populáris darabok színvonalas, autentikus megszólaltatását is, amely „védjegye”, és valamennyi hazai kórustól megkülönbözteti. Repertoárján a gregorián dallamoktól a dzsessz világáig szinte mindegyik stílus és zenetörténeti kor megtalálható. Az alapító ifjabb Somorjai József majd három évtizeden keresztül vezette az együttest. Munkássága alatt a kórus előadásában hangzottak el elsőként a kórusvezető-zeneszerző saját kórusművei és feldolgozásai. Borhy Csilla 2000 óta vezeti a vegyeskart. Több mint 40 éves története során a kórus számos hazai és külföldi versenyen, fesztiválon, illetve kórustalálkozón vett részt – olvasható az önkormányzat honlapján.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek