Városünnep: A kihagyhatatlan 11-es

Desktop
(forrás: KMO)
(forrás: KMO)
Az idén 95 éves KMO Művelődési Ház az önkormányzat megbízásából 11. alkalommal szervez Városünnepet a kispesti Templom téren.

Június 10-én, nagyszabású fesztivállal – koncertekkel, kirakodóvásárral, mobil játékokkal – vasárnap ünnepeljük a település születésnapját. Remek hangulatú családi programelemek, sztárfellépők, helytörténeti kiállítás, kulturált vendéglátás várja a családok apraja-nagyját a Templom téren és az Ady Endre úton. Kispest önálló településsé válásának 147. évfordulóján a Városünnep szlogenje: A kihagyhatatlan 11-es.

A hagyományt követve, a kispestiek ezen a napon a város születésnapját kulturális és szórakoztató programsorozattal ünneplik. A születésnap jó alkalom arra is, hogy június 7-én délután, ünnepi testületi ülés keretében átadják a díszpolgári címeket és köszöntik azokat is, akik az adott évben sokat tettek a kerületért. Az ünneplés 10-én pedig a szórakozással folytatódik.

A színpadi programok 11 órakor Bíró Eszter gyermekkoncertjével kezdődnek, majd a Brass in The Five - A Réz erdő lakói c. zenei produkcióval érkeznek még mindig elsősorban a gyermekeket szórakoztatni, ezt követően a KMO-ban működő két tánccsoport: a Mustang SE, és az Etude Dance Studio mutatkozik be sok-sok gyermekkel, illetve a Mágnes Színház tagjai adnak előadásaikból ízelítőt.

Délután már inkább felnőtteknek szóló programok lesznek a színpadon: jön Szabó Ádám, Kozma Orsi, Rácz Gergő, a Desperádó Együttes, Miller Zoltán.

Két élő koncert zárja a napot, az Ivan and The Parazol, majd a Zenevonat Produkció az ismert LGT-számokkal.

Ebben az évben sem marad el egy különleges kiállítás a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal az Üllői útra kalauzol el bennünket a tárlat Üllői út, ami összeköt címmel.

A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven sok más érdekesség, hadi közlekedési eszközök, katonai bemutatók, játék várja a látogatókat. Láthatunk majd repülőgép szimulátort, beöltözhetünk katonának, játszhatunk többek között óriás játékokkal. Idén is válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a vendéglátók finom étkei közül.

A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, tűzijátékkal ér véget.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek