Lekerülhet a póráz a kutyákról!

Desktop
Futietikett (forrás: Városi Kutyázás)

Kikerült a szabálysértési törvény tervezetéből, hogy csak pórázon lehet kutyát sétáltatni. A törvény módosítása - büntetés terhe mellett - kötelezővé tette volna a póráz használatát belterületen.

Kutyás szakemberek a "tükör módszer" kutyás teszttel bizonyították be, hogy a kutyák nem zavarják az embereket, mert képesek egy közösségben viselkedni: a tesztet teljesítő kutyák ugyanis hiba nélkül szót fogadnak gazdáiknak. Szerintük a pórázra ugyan szükség van, de sokszor inkább ártalmas, mert agresszívabbá teheti az ebet. 
 
A kutyafuttatókban szükséges viselkedésről pedig "futietikettet" készített a Városi Kutyázás csoportja. A plakátból bárki kérhet a Facebook oldalukon.
 
A problémát teljesen máshogy látják azok, akik naponta kerülgetik a kutyapiszkot az utcán, vagy a játszótéri homokozóban találkoznak az ürülékkel, esetleg a kisgyereket kell megvédeni egy-egy agresszív kutyával szemben. Szerintetek szükség van a pórázra vagy a jól nevelt, tesztet, vizsgát teljesítő kutyánál engedjék meg a póráz nélküli sétáltatást? 
 
Írjátok meg véleményeteket a lenti komment-mezőbe!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?