Tudod, milyen fajta kutyából van a legtöbb Kispesten?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Igazi hiánypótló összeállítást készült, mégpedig arról, hogy milyen fajtájú és nevű kutyából van a legtöbb az országban és azon belül Budapesten.

A németjuhász az országos első helyezett

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján a csippel rendelkező, fajtatiszta kutyákat vette lajstromba az Index. A mintegy kétmilliós magyar kutyaállomány több mint hatvan százaléka fajtatiszta – közel 1,3 millió kutyáról van szó. Az adatokból kiderül, hogy országos szinten a legtöbb ember német juhászkutyát tart, csaknem 130 ezres összlétszámmal ez a legnépszerűbb fajta. A főváros és Csongrád megye kivételével az ország egész területén dominálnak.

A yorkie igazi városi kutya

Talán nem meglepő, hogy Budapesten egy öleb, méghozzá a yorkshire terrier a legnépszerűbb. Nincs ez másként Kispesten sem, itt is ebből a cuki szőrcsomóból van a legtöbb. A fővárosi top 5-be a yorki mellett a németjuhász, a tacskó, a francia bulldog és a csivava került be. A nyilvántartás szerint egyébként Kispesten 5 592 a fajtatiszta ebek száma.

A másik zsebkutya, a csivava is népszerű

A felmérés a kutyanevekre is kiterjedt. Ebből világosan kiderül, hogy bizony a Buksik országa vagyunk, ezt a nevet adják legtöbben a kutyájuknak országszerte. Kerületünkben és általában a fővárosban azonban a Lili a legnépszerűbb kutyanév. Sokan hívják még Macinak, Picurnak és Lizának is a kedvencüket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek