Nyuszi-stop a Noéban:nem veszik be a "megunt" nyuszikat

Desktop
Illusztráció
Illusztráció!

Nyúl, kacsa, csibe. Legtöbbször ezeket az állatokat vásárolják meg hirtelen felindulásból azok a szülők, akik élő ajándékkal szeretnék meglepni a gyermekeiket húsvétkor. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy az ünnep elteltével nem tudják majd beilleszteni a hétköznapi rutinjukba az új jövevény gondozását. Mivel manapság a szaporítóktól már párezer forintért hozzájuthatunk a házi kedvencekhez, így azok könnyen a felelőtlen vásárlók célpontjaivá válnak – mondta el Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője. 

Magyarországon a megunt házi kedvencek kidobása 2004 óta bűncselekménynek számít, amiért akár letöltendő börtönbüntetés is kapható. A szóvivő hangsúlyozta: amíg több éven keresztül a Noé Állatotthon is befogadta a húsvéti tradíciókhoz kapcsolódó állatokat, az elmúlt esztendőkben – több szervezettel együtt – véget vetettek ennek a gyakorlatnak. 

Az állatvédők arra kérik az embereket, hogy csak felelősségteljesen válasszanak kisállatot. Amennyiben ezt valaki nem tudja biztosítani, látogasson el egy olyan rendezvényre, ahol testközelből ismerkedhet meg a különféle jószágokkal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek