Abacusan Robotika Szakkör

Programot feltöltötte:
abacusanstudio
Desktop
Az Abacusan Stúdió robotika programja a Kutatók Éjszakáján
Az Abacusan Stúdió robotika programja a Kutatók Éjszakáján

Kiknek szól a szakkör?

Az Abacusan Stúdió Robotika szakkörére olyan felső tagozatos és középiskolás diákokatvárunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás – a robotika.

Mi a szakkör célja?

A kereskedelemben kapható, LEGO programozható robotépítő készlet és más konstrukciós készletek felhasználásával, a gyermekek kreativitására építve vezetjük be a gyermekeket ebbe a számukra oly izgalmas világba.

A résztvevők eközben megismerkedhetnek a modern programozás alapjaival, a tervezés-megvalósítás-tesztelés folyamatával. A szakkörön a gyermekek 2-3 fős csoportokban dolgoznak, így felfedezhetik, megismerhetik a csapatmunka fontosságát, az abban rejlő lehetőségeket, és élvezhetik a játék örömét is.

Minden hónapban egy alkalommal a háztartásban fellelhető anyagokból készítünk mókás robotokat.

A robotika és a programozás terén különböző előismeretekkel rendelkező gyermekek számára differenciált feladatokkal tesszük értékessé a szakkörön töltött időt.

 Kik a szakkörvezetők?

A felkészült és nagy gyakorlattal rendelkező szakkörvezetők több mint egy évtizede segítik a gyermekeket a robotika és a programozás terén kreativitásuk kibontakoztatásában szakkörökön és táborokban egyaránt.

Az Abacusan Stúdió a 2013/14. tanév során részt vett a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult, a robotika oktatásban a külföldi jó gyakorlat adaptálását célzó módszertani munkában.  Ennek eredményei az idei évben már beépülnek a szakköri tematikába.

Mikor, hol vannak a foglalkozások?

Péntekenként 16:00-17:30-ig a XIII. kerületben, a Világcsücsök Közösségi Térben

Keddenként 15:15-17:00-ig a IX. kerületben, a Weöres Sándor Gimnáziumban

Hogyan lehet jelentkezni?

Az Abacusan Stúdió honlapján, e-mailben (info@abacusan.hu) vagy telefonon (+36/20-378 76 30)

2014. november 18. kedd, 15.15
Telefon: 
+36-20-3787630
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek