István, a Király rockopera a Városház téren

Programot feltöltötte:
KMO Művelődési Ház

Oszd meg másokkal!

Desktop
István, a király rockopera Kispesten
István, a király rockopera Kispesten

István a király rockopera a Városháza előtt 2017. augusztus 19-én 17.00 órakor az Ady Endre úti Általános Iskola diákjainak előadásában
Immáron több nemzedék szívében-lelkében hagy nyomot Szörényi-Bródy István, a király c. rockoperája.

Az Ady iskola merészen - ismerve a gyermekei tehetségét -, 2015  augusztusában elhatározta, hogy bemutatja a művet.  Általános iskolai korosztályról lévén szó, természetesen egy rövidített változatban. Ehhez két nagyszerű szakember segítette a kórust és az iskola néptáncosait. Neuwirth Annamária, a Bihari János Táncegyüttes művészeti vezetője és Kántorné Orosz Mária énektanár. Gondos, körültekintő, a gyerekek hangjára, mozgására építő munkába kezdtek. Már a felkészülés ideje is hatalmas élmény volt. A szerdai próbanapokon boldogan, megtisztulva távoztak gyerekek és a felnőttek egyaránt. 

Hamarosan az egész iskola tudta, énekelte:
 

„Csak annyit kérdezek, a válaszra várva: rabok legyünk, vagy szabadok?”
 

Eljött az év végi bemutató ideje.  Ünnepi ruhába öltözött nézők érkeztek, kerületünk vezetői is képviseltették magukat.  A tornateremben gyönyörű színpad fogadta őket. A Bihari együttes elhozta világítását, reflektorait, a főszereplők mikroportokat kaptak. És kezdetét vette a varázslat. Felcsendültek a gyönyörű dalok, a szívek megteltek érzésekkel és emlékekkel. A nézők közül sokan a Királydombi ősbemutatón is ott ültek már, sokan  valamelyik színházban látták, többek középiskolás gyereke szintén részt vett hasonló  előadáson.  Minden évben láthatják a fiatalabbak a televízió műsorán. Nagy élmény, mikor összekapcsolódnak a gondolatok, érezni lehet a művészet semmivel össze nem hasonlítható erejét. Hatalmas siker volt. Másnap a kicsik autogramot kértek a főszereplőktől.  Mindenki kérdezte, mikor lehet ismét megnézni?
 

Ekkor jött az ötlet: hol máshol, mint az évek óta magas színvonalon működtetett Kinder fesztiválon. Ismét próbanapok, boldog készülődés, nagy izgatottság a bemutatón. Ismét nagy siker. Boldog ölelkezés, hátlapogatás, könnyes szemek.

A döntés megszületett: különdíjas lett az István.
 

Jutalma, hogy a 2017. augusztus 19-én, 17:00 órakor, előadhatják a Városház előtti dísztéren.
 

Méltó dísze lesz augusztus 20. üzenetének, örökségének.
 

Minden kispesti lakost szeretettel várnak a diákok, a felkészítő pedagógusok és természetesen a büszke szülők!
 

 

2017. augusztus 19. szombat,
17.0019.00
Telefon: 
+36-1-282-9752
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek