Beavató – A borkóstolás alapjai

Programot feltöltötte:
KLM

Oszd meg másokkal!

Desktop

Érezted már azt, hogy a zene egy külön világ? Hogy misztikus nyelvezete van, ami ismeretlen erővel jár át? Nos, a borkóstolás is épp ilyen: az ízek, aromák és illatok világa egészen más univerzumba kalauzol minket. A borvacsorán megkapod az első beavatást a borok világába finom ételek kíséretében.
A program során bevezetést nyújtunk a borkóstolás rejtelmeibe, és megismerkedhetsz a helyes borkóstolás lépéseivel. Gyakorlati úton tapasztalhatod meg, milyen érzékszervekre hat a bor és hogyan. Kezdünk azzal, amit látunk, folytatjuk az aromákkal, majd eljutunk az ízlelések birodalmába, hogy utána összegezzük észleléseinket.

Itt nincs legjobb és legrosszabb, ez egy szubjektív ízlésvilág, amelynek a közepében te magad vagy.

Ha eljössz hozzánk, többek között a következő kérdéseket járjuk körbe:

Milyen alapvető szabályokat érdemes betartani kóstolás előtt?
Mire kell odafigyelni borfogyasztás közben?
Miként és hogyan hat érzékszerveinkre a bor?
Milyen aromákat ismerünk?
Mi alapján értékeljük a borokat?

 

És amiket kóstolunk:

Kristinus Chardonnay 2018

Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2017

Sauska Tokaj Furmint 2017

Bodri Kékfrankos 2017

Tűzkő Cabernet Franc válogatás 2015

 

Ételek

Előétel: tapas tál

Főétel: roséra sült őzlapocka párolt zöldségekkel, borókabogyóval, szilvás krokettel

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?