KÖNYVBEMUTATÓ: A REPÜLÉST SZOLGÁLTÁK, A REPÜLÉST SZOLGÁLJÁK

Programot feltöltötte:
KMO Művelődési Központ
Desktop
Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják
Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják

A repülést szolgálták, a repülést szolgálják

Szeptember 24-én kedden 18 órakor könyvbemutató lesz a KMO-ban, a Kispesten élő Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták, a repülést szolgálják című könyvének megjelenése kapcsán. Meglepetés vendégek is érkeznek a díjmentes programra!

Veréczi Frick Zsuzsa évtizedekig dolgozott a Magyar Légiközlekedési Vállalatnál, közben kikacsintgatott az írás, az újságírás felé. Bosznia-Hercegovinából és Koszovóból tudósította a Magyar Nemzetet, az akkor induló Heti Válasz folyóiratot, majd a Népszabadságot. Társszerzője a K. und K. kalandozások, avagy a Habsburg Birodalom nyomában a XXI. században című (Népszabadság Zrt., Budapest 2007) könyvnek. Első önálló kötete A repülést szolgálták 2013-ban jelent meg. A szerzőtől idézünk: „Kerítésen belüli világ. Tág ez a világ, mert beletartozik a repülőtér, de beletartoznak a városi irodák, a külföldi irodák is. Egy olyan világ, ahol egy burokban dolgoztunk mind, akik a kerítésen belül voltunk akár malévesként, akár LRI-sként, akár határőrként. Különleges világ volt és különleges világ ma is mindazoknak, akiknek munkája a kerítésen belülre szólítja őket. A történeteket annak részesei szemével elevenítjük meg, legyen az illető pilóta vagy forgalmi főnök, tranzitos vagy szerelő, fedélzeti mérnök vagy légiforgalmi irányító, határőr vagy kormányjáratok biztonsági főnöke. Kirajzolódik a légiközlekedés hihetetlenül összetett háttere, amire a kedves utas legtöbbször a legkevésbé gondol, hány szakma és hány ember gondos összjátéka kell ahhoz, hogy ő biztonságosan eljusson A pontból B pontba a levegőben. Mi tudásanyag, gyakorlat és felkészültség, milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki sikeresen helytálljon ebben a nagyon kemény követelményeket támasztó közegben. S megszólalnak a mai utasszállítás résztvevői is: hogyan dolgoznak a légiutaskísérők a diszkont légitársaságoknál, de azt is elmondják, hogy mennyire nem luxus az ötcsillagosoknál pörögni a prémium osztályokon sem.”

A könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozó szeptember 24-én kedden 18 órakor lesz, melyre a szerző két különleges beszélgetőpartnereket, vendégeket is hívott: capt. Trangóni Béla Boeing 767-es kapitányt és Szalusz Ottilia légiutaskísérőt.

A díjmentes programra szeretettel várjuk azokat, akik a repülés szerelmesei, de azokat is, akik szeretnek utazni, világot látni, vagy csak úgy szeretnének egy izgalmas programon részt venni.

A terem befogadóképessége miatt, kérjük az érdeklődőket 
regisztráljanak a következő címen: p.toth@kmo.kispest.hu

Bővebb információ:
P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., email: p.toth@kmo.kispest.hu

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek